صندوق توسعه تعاون صبا

صندوق درآمد ثابت توسعه تعاون صبا


ویژگی ها و مزایای صندوق:

ریسک پایین

نقدشوندگی بالا

بازدهی بیشتر نسبت به سپرده بانکی

بدون نرخ شکست

معاف از مالیات

امکان سرمایه گذاری با سرمایه اندک

تقسیم سود ماهانه

کارمزد صفر صدور و ابطال

معرفی صندوق

صندوق درآمد ثابت توسعه تعاون صبا که از 23/08/1394 فعالیت خود را آغاز کرده است، از نوع صندوق های درآمد ثابت صدور و ابطالی و با تقسیم سود ماهانه می باشد. این صندوق با سرمایه باز در اندازه بزرگ محسوب می‌شود و صدور واحدهای سرمایه گذاری و ابطال آن ها بر اساس ارزش خالص دارایی های روز بعد از ارائه درخواست صورت می گیرد. هم چنین ضامن صندوق، پرداخت وجوه سرمایه گذاران حداکثر ٧ روز پس از ارائه درخواست ابطال را ضمانت کرده است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت موظف به سرمایه‌گذاری حداقل 75 % از دارایی‌های خود در اوراق بدهی و سپرده های بانکی می‌باشند، لذا ریسک بسیار اندکی دارند و بهترین جایگزین برای وجوه نقد و یا حساب های جاری بانکی می باشند. خالص ارزش دارایی های صندوق توسعه تعاون صبا 74 هزار میلیارد ریال است و در پایان هر ماه تقسیم سود بین دارندگان واحدها صورت می گیرد.

سرمایه گذاری در صندوق های با درآمد ثابت مناسب آن دسته از سرمایه گذارانی است که می خواهند در عین ریسک گریز بودن، سودی بیشتر از سپرده های بانکی داشته باشند و به صورت ماهیانه این سود را دریافت کنند. لازم به ذکر است سرمایه گذاری در صندوق های صدور و ابطالی یا به صورت حضوری و از طریق مراجعه به یکی از دفاتر صندوق و یا از طریق سایت صندوق‌ به آدرس stts.sababroker.com ، انجام می پذیرد.

ارکان صندوق
ردیف نام رکن صندوق سمت در صندوق
1 مدیرصندوق شرکت سبدگردان اندیشه صبا (سهامی خاص)
2 ضامن نقدشوندگی بانک توسعه تعاون
3 متولی صندوق موسسه بهراد مشار
4 مدیر ثبت شرکت کارگزاری صبا تامین(سهامی خاص)
5 حسابرس مؤسسه حسابرسی هشیار بهمند
حد نصاب سرمایه گذاری صندوق

حداقل و حداکثر حد نصاب سرمایه گذاری در صندوق های با درآمد ثابت به شرح جدول زیر است:

ردیف موضوع سرمایه گذاری توضیحات
1 اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی حداقل 75% از کل دارایی های صندوق
2 سهام، حق تقدم، سهام و قرارداد اختیار معامله سهام پذیرفته شده در بورس تهران یا بازار اول و دوم فرابورس ایران و گواهی سپرده کالایی پذیرفته شده در بورس و واحدهای صندوق های سرمایه گذاری حداقل 15% و حداکثر 25% از کل دارایی های صندوق
3 واحدهای سرمایه گذاری " صندوق های سرمایه گذاری" حداکثر 5% از کل دارایی های صندوق و تا سقف 30% از تعداد واحدهای صندوق سرمایه پذیر که نزد سرمایه گذاران است.



نحوه سرمایه گذاری در صندوق توسعه تعاون صبا



سرمایه گذاران محترم دقت داشته باشند که در سایت صندوق و قسمت "ورود سرمایه گذاران"، فایلی تحت عنوان "راهنما" جهت استفاده مخاطبان قرار گرفته است.


مزایای سرمایه گذاری در صندوق درآمد ثابت توسعه تعاون صبا

تقسیم سود ماهانه

سازوکار صندوق صدور و ابطالی توسعه تعاون صبا به این صورت است که قیمت واحدهای سرمایه گذاری به صورت روزانه و تا روز تقسیم سود افزایش می یابد، در نهایت در پایان ماه قیمت هر واحد به قیمت ابتدای ماه بازمی گردد و مابه التفاوت تحت عنوان سود ماهانه بین دارندگان واحدها توزیع می شود.

عدم جریمه در صورت برداشت زودهنگام مبلغ سرمایه‌گذاری

دارندگان واحدها در هر زمانی که تمایل داشته باشند، می توانند بدون نرخ شکست واحدهای خود را به فروش برسانند.

بازدهی حداقل به اندازه سپرده بانکی

صندوق درآمد ثابت توسعه تعاون صبا همواره حداقل به اندازه سپرده بانکی بازدهی داشته و در طی سالیان گذشته عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده است.

دوره بازدهی خالص ارزش دارایی ها
سال 1400 18.01% 83,484 میلیارد ریال
سال 1399 31.9 % 100,442 میلیارد ریال
سال 1398 20.8 % 45,363 میلیارد ریال
سال 1397 18 % 34,002 میلیارد ریال
سود معاف از مالیات

مطابق نامه شماره 212/200/ص سازمان امور مالیاتی کشور به سازمان بورس، سود سپرده‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بانک‌ها و هم چنین سود سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها معاف از مالیات هستند.

کارمزد صدور و ابطال ندارد

هزینه معاملات صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت در مقایسه با مبلغ سرمایه گذاری عدد بسیار ناچیزی است و نکته حائز اهمیت در رابطه با صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری صندوق توسعه تعاون صبا این است که کارمزد صدور و ابطال صندوق صفر است.

معایب سرمایه گذاری در صندوق درآمد ثابت توسعه تعاون صبا

غیر قابل معامله بودن

واحدهای صندوق درآمد ثابت توسعه تعاون صبا، غیر قابل معامله است و به صورت صدور و ابطالی خرید و فروش می شود. لذا اطلاعات مربوط به صندوق با یک روز تاخیر در سایت قرار می گیرد در حالی که اطلاعات صندوق های قابل معامله به صورت مرتب و روزانه به روزرسانی می شود.

بازدهی به مراتب کمتر از بازار سرمایه

در مقابل ریسک پایینی که سرمایه گذاری در صندوق های درآمد ثابت دارد، نمی توان انتظار بازدهی بسیار بالایی از این صندوق ها داشت؛ لذا بازدهی این صندوق ها صرفا از سپرده بانکی بالاتر است. از همین رو، گاهی سود حاصل از سرمایه گذاری در این صندوق ها حتی رشد تورم را هم پوشش نمی دهد.


پرسش های متداول صندوق درآمد ثابت توسعه تعاون صبا

همه صندوق های سرمایه گذاری از جمله صندوق توسعه تعاون صبا تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار هستند. این صندوق تحت مدیریت شرکت سبدگردان اندیشه صبا فعالیت می کند.

صندوق توسعه تعاون صبا در تاریخ 1394/06/28 با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان صندوق سرمایه گذاری موضوع بند 20 ماده 1 قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه سال 1384، فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق با شماره 11385 نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت رسیده است.

صندوق توسعه تعاون صبا از نوع صندوق های سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت است و واحدهای آن به صورت صدور و ابطالی خرید و فروش می شود.

مدیریت این صندوق توسط گروهی از افراد با تجربه و متخصص بازار سرمایه انجام می شود. بنابراین سرمایه گذاری در این صندوق مناسب تمام سرمایه گذاران با درجات ریسک پذیری متفاوت است و نیاز به صرف زمان و دانش تخصصی ندارد.

بازده صندوق توسعه تعاون صبا بر اساس اختلاف قیمت خرید و فروش هر واحد صندوق محاسبه می شود. لذا سرمایه گذار می تواند این بازده را هر روز در حساب کاربری خود در سایت صندوق مشاهده و عملکرد آن را به صورت روزانه ارزیابی کند.

پرداخت از تاریخ آخرین nav روز ماه در اولین روز کاری ماه بعد(به طور مثال اگر آخرین روز کاری ماه 31 ام و برابر با روز چهارشنبه باشد، پرداخت در روز شنبه(سوم ماه بعد) انجام می شود).

بله. شرط افتتاح حساب در صندوق سرمایه گذاری توسعه تعاون صبا، ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام است. در گام بعدی سرمایه گذار به افتتاح حساب بانکی در یک از شعب بانک توسعه تعاون پرداخته و می تواند از طریق شعب بانک توسعه تعاون و یا از طریق سایت صندوق اقدام به خرید واحدهای سرمایه گذاری کند.

بله. با مراجعه اتباع به شعب بانک توسعه تعاون، اطلاعات هویتی از طریق بانک به صندوق ارسال می گردد و سپس امور ثبت نام از طریق کارشناسان صندوق انجام می گیرد.

خیر. هر نام کاربری و کلمه عبور منحصر به یک فرد و متعلق به یک کد ملی یا شناسه ملی خاص است که صرفا به یک حساب بانکی متصل می شود. بنابراین امکان ایجاد یک حساب کاربری برای دو نفر وجود ندارد .

صندوق توسعه تعاون صبا دارای پیش بینی سود 15 % می باشد. اما برای سرمایه گذارانی که واحدهای سرمایه گذاری خود را تا انتهای ماه نگه داری کنند، سود بیشتری(حداقل 18 %) پرداخت می گردد.

خیر. این صندوق دارای نرخ پیش بینی سود است به این معنی که پیش بینی می شود حداقل 15 % سود سالیانه به سرمایه گذار تعلق بگیرد .

خیر، سود بنا به شرایط بازار متغیر می باشد.

بانک توسعه تعاون ضامن نقد شوندگی صندوق می باشد.

در صورتی که سود تحقق یافته صندوق از میزان سود پیش بینی شده کمتر باشد، میزان کسری سود از محل کارمزد مدیر صندوق جبران می شود تا جایی که کارمزد مدیر به صفر برسد.

هر میزان سودی که در صندوق محقق شود باید در زمان تقسیم سود به حساب سرمایه گذاران واریز شود. در واقع سقفی برای میزان سود پرداختی به سرمایه گذاران تعریف نشده است .

با توجه به این که بخش بزرگی از وجوه صندوق در اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه گذاری می شود، لذا سود این صندوق ها هیچ گونه مغایرتی با اصول شرع ندارد و اوراق بهادار مذکور درطرح های عمرانی و تولیدی کشور مورد استفاده قرار می گیرند .

بله. صندوق توسعه تعاون صبا این امکان را دارد تا در صورت تمایل سرمایه گذار، از محل سود سرمایه گذار، مجددا برایش واحد جدید خریداری نماید. در این صورت به سرمایه اولیه فرد سود مرکب تعلق می گیرد. در حال حاضر امکان ثبت درخواست صدور از محل سود(با انتخاب درصد سرمایه گذاری مجدد از 0 تا 100) در سایت صندوق وجود دارد. چنان چه مبلغ سود سرمایه گذار کمتر از نرخ یک واحد باشد، به حساب او واریز می گردد.

ارزش اسمی هر واحد سرمایه گذاری معادل 1،000،000 ریال است .

از لحاظ تئوری تفاوتی در زمان ورود به صندوق وجود ندارد. در همین راستا حساب های عملیاتی صندوق از 24 ام هر ماه تا زمان پرداخت سود بسته شده و امکان واریز و صدور در این بازه وجود ندارد.

به هر علتی اگر ریسکی متوجه سپرده های بانکی شود، صندوق توسعه تعاون صبا با ایجاد تنوع ابزارهای سرمایه گذاری خود، ریسک احتمالی مربوطه را به حداقل می رساند. ضمن این که درحال حاضر بیشترین میزان سرمایه گذاری صندوق در اوراق با درآمد ثابت(اوراق مشارکت بورسی) است و درصد نسبتاً کمتری از سرمایه در بانک ها سپرده گذاری شده است .

خیر. طبق تبصره 1 ماده 7 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، درآمد صندوق های سرمایه گذاری معاف از مالیات می باشد .

صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت همواره سودی بالاتر از سود سپرده بلندمدت بانکی به سرمایه گذاران خود می دهند. از سوی دیگر، چنان چه بخواهید قبل از سررسید، سپرده خود را برداشت کنید نرخ اعلام شده دچار شکست می شود، در حالی که صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، شکست نرخ ندارند و سرمایه گذار متناسب با روزهای حضور خود در صندوق، سود کسب خواهند کرد.

از دو روش می توان در صندوق سرمایه گذاری توسعه تعاون صبا ثبت نام کرد:

• مراجعه به بانک: با در دست داشتن شناسنامه و کارت ملی می توان به شعب بانک توسعه تعاون مراجعه و از طریق کارمندان بانک در صندوق توسعه تعاون صبا ثبت نام کرد.

• مراجعه به سایت صندوق توسعه تعاون صبا:

در سایتhttp://stts.sababroker.com روی قسمت "ورود سرمایه گذاران" کلیک و ثبت نام کنید. البته توجه داشته باشید که باید حتما در بانک توسعه تعاون حساب داشته باشید.

حداقل واحد قابل خریداری در صندوق سرمایه گذاری یک واحد است .

زمانی که اقدام به صدور می کنید، مبلغ مورد نظر شما برای سرمایه گذاری در صندوق تقسیم بر نرخ روزِ کاری بعد از ارائه درخواست می شود و صندوق تعدادی واحد برای شما خریداری می کند که بخشی از مبلغ شما باقی می ماند و صندوق نمی تواند با آن یک واحد کامل برای شما خریداری کند. لذا این مبلغ(تتمه) 2 روزِ کاری بعد از ارائه درخواست به حساب سرمایه گذار واریز می شود.

تتمه ابطال: در صورتی که قبل از ساعت 11 ظهر اقدام به ابطال کنید، مبلغ ارزش اسمی در همان روز کاری و تتمه ابطال(مابه التفاوت NAV ابطال با ارزش اسمی) 1 روز کاری بعد واریز خواهد شد. اما در صورتی که بعد از ساعت 11 ظهر درخواست ابطال بدهید، ارزش اسمی 1 روز کاری و تتمه 2 روزِ کاری بعد، به حسابتان واریز می گردد. لازم به ذکر است پنج شنبه ها و روزهای تعطیل، روزِ کاری صندوق محسوب نمی شود.

ابتدا به بانک توسعه تعاون مراجعه و مبلغ مورد نظر خود را به صندوق توسعه تعاون صبا واریز کنید. سپس بعد از واریزی در سامانه صندوق "دریافت واریز" روزی است که واریز مبلغ توسط سرمایه گذار در صندوق انجام شده و تایید صدور روزی است که مبلغ واریز شده در صندوق ثبت و به دارایی سرمایه گذار اضافه می شود.

خیر. اما در آینده نزدیک در شرف انجام می باشد.

" دریافت واریز " روزی است که واریز مبلغ توسط سرمایه گذار در صندوق انجام شده و تایید صدور روزی است که مبلغ واریز شده در صندوق ثبت و به دارایی سرمایه گذار اضافه می شود .

باید مشخص شود که بخاطر کدملی حذف شده یا پول را از حساب یک سرمایه گذار برداشتند و به حساب شخص دیگری می زنند و یا ممکن است مبلغ واریزی با ثبت صدور مغایرت داشته باشد.

بعد از ورود به حساب کاربری در قسمت ابطال تعداد واحد درخواستی ثبت شود. چنان چه پس از ثبت ابطال کد اعتبارسنجی ابطال ارسال نشد، با یک فاصله زمانی مجدد درخواست دهید.

در صورت ابطال واحد مبلغ اسمی(1.000.000 ریال) در پایان روزکاری بعد از ثبت درخواست و مبلغ سود روزشمار در پایان روزکاری بعدی واریز خواهد شد. مبلغ اسمی و سود روزشمار درخواست های ابطال ثبت شده در روزهای چهارشنبه، شنبه واریز خواهد شد.

به دو روش می توان ابطال زد و پول خود را دریافت کرد:

• به بانک مراجعه کرده و تعداد واحدهای خود را اعلام کنید تا برایتان ابطال بزنند.

• خودتان وارد سامانه صندوق توسعه تعاون صبا شده و روی گزینه ابطال کلیک کرده و تعداد واحدی که می خواهید ابطال بزنید را وارد کنید.

نکته: اگر از طریق بانک ابطال بزنید دیگر نمی توانید ابطال خود را کنسل کنید اما اگر از سامانه ابطال بزنید قبل از اینکه به حالت انتظار تایید برود می توانید ابطال خود را کنسل نمایید.

معمولا پیغام خطا بخاطر این است که تعداد واحدی که برای ابطال ثبت می کنند بیشتر از دارایی سرمایه گذار می باشد که در این موارد حتما باید به شماره گواهی معتبر استناد کنند و یا این که دارایی های سرمایه گذار در وثیقه می باشد.

عدد نمایش داده شده در حساب کاربری و در قسمت داشبورد، در واقع تجمیع میزان دارایی سرمایه گذار در صندوق و سود واحدهای سرمایه گذاری شده است که در طول دوره به دارایی اضافه می شود، در انتهای دوره مبلغ اضافه شده به دارایی که همان سود صندوق است به حساب سرمایه گذار واریز می شود و به این معنی نیست که از اصل دارایی کسر شده است. لازم است سرمایه گذاران محترم توجه داشته باشند اصل سرمایه گذاری مطابق ارزش اسمی واحدهای سرمایه گذاری و برابر با حاصل ضرب تعداد واحدهای سرمایه گذاری در ارزش اسمی است. مابه التفاوت رقم نمایش داده شده در داشبورد سرمایه گذار برابر با سودی است که صندوق طی فعالیت خود در هر دوره کسب و در انتهای دوره به حساب سرمایه گذار واریز می کند .

صندوق های سرمایه گذاری سودی را که در طی یک دوره حاصل می شود در ارزش هر واحد لحاظ می کنند و این سودهای حاصل شده در انتهای دوره به ازای هر واحد توزیع می شود. از طرفی، حسابرس و متولی صندوق همه فعالیت ها را رصد می کنند تا دقیقا مطابق قوانین و مقررات و اساسنامه و امیدنامه صندوق باشد .

رد سیستم : چنان چه مبلغ واریز از مبلغ صدور یک واحد کمتر باشد وضعیت صدور رد سیستم می شود.

در انتظار تایید: یعنی مراحل درخواستی مشتری در حال بررسی پروسه ثبت صدور و یا ابطال می باشد.

همه مبالغ پرداختیِ صندوق ها، به شماره حساب سرمایه گذار که در سیستم صندوق تعریف شده است، واریز می شود. سرمایه گذار می تواند با مراجعه به تب پروفایل و گزینه شماره حساب، شماره حساب ثبت شده در سیستم را مشاهده کند.

در صندوق های این مجموعه انتقال واحد صورت نمی گیرد و صندوق قابلیت پرداخت وام ندارد.

بله. دارایی هر فرد در صندوق های سرمایه گذاری، همچون حساب های بانکی و سایر موارد جزء اموال اوست و در صورت فوت با طی کردن پروسه انحصار وراثت قابل انتقال به وراث است .

گواهی واحدهای سرمایه گذاری در حال حاضر به صورت آنلاین صادر می شود که از طریق حساب کاربری صندوق در قسمت لیست گواهی قابل دریافت است .

می توانند شماره حساب را تغییر دهند اما منابع برای بار اول از هر شعبه ای تعریف شده باشد جزء منابع همان شعبه است.

ارسال نامه با سربرگ بانک +ارسال مدارک هویتی سرمایه گذار+ ارسال نامه از طرف صندوق برای متولی.

اگر واریزی و صدوری انجام نشده باشد خودمان قادر به اصلاح هستیم اما بعد از ثبت به دلیل عدم دسترسی نیاز هست که شعبه مدارک ارسال کند تا بر اساس اطلاعات هویتی تغییرات را انجام دهیم.

ارسال نامه در سربرگ بانک(توضیح کامل در خصوص این که چه اتفاقی افتاده و چه درخواستی از صندوق دارند) +آگهی تاسیس + روزنامه رسمی.

برگشت مبلغ به حساب سرمایه گذارانی که از سرمایه گذاری پشیمان شدند فقط آخر هر ماه امکان پذیر است در غیر این صورت نماینده شعبه یا سرمایه گذار به هر نحو که شده باید ثبت صدور بزند.

نماینده شعبه می تواند از طریق سیستم قدیم اقدام به ثبت شماره حساب نماید.

شعبه با ارسال نامه به مدیریت صندوق درخواست خود را مطرح کرده و تغییرات اعمال می گردد.

برای مشتریانی که می خواهند وام بگیرند باید فرم شماره 2 و نامه در سربرگ بانک ارسال کنید. برای مشتریانی که وام خود را تسویه نمودند باید فرم شماره 5 و نامه در در سربرگ بانک ارسال کنید.

چند تا علت می تواند داشته باشد: 1- اشتباه فرستادن فرم 2- نفرستادن نامه در سربرگ 3- تعداد واحد آزادسازی در فرم شماره 5 با تعداد واحد در سیستم همخوانی ندارد. 4- به اون تعداد که در فرم شماره 2 برای توثیق گفته شده واحد معتبر ندارد.

از طریق سیستمی که بانک دسترسی آن را دارد می تواند در تب صندوق سرمایه گذاری مشترک گزارش وثیقه ها آن را مشاهده کند.

بله شما می توانید از طریق موبایل بانک واریزی خود را در صندوق توسعه تعاون صبا واریز کنید.

همانند مشتری حقیقی ثبت نام را انجام داده و یکسری مدارک اعم از روزنامه رسمی و آگهی تغییرات و .. می خواهد که باید در سیستم بارگزاری کنید.

چون فقط 20 درصد از مبلغ کل صندوق در بازار بورس سرمایه گذاری شده است.

در برخی مقاطع زمانی به دلایلی ممکن است آخرین قیمت اعلام شده در تابلوی معاملاتی بعضی از اوراق موجود در پرتفوی صندوق نشان دهنده قیمت ذاتی و منصفانه نباشد؛ لذا به مدیر صندوق این اختیار داده شده است که در چارچوب دستورالعمل مربوطه، بتواند در شرایط مشخص شده قیمت برخی اوراق موجود در سبد سرمایه گذاری را تا حدودی تعدیل کند NAV آماری تنها یک مبنای مقایسه ای است و در آن آخرین قیمت تابلوی معاملاتی(بدون اعمال تعدیل مدیر) منظور شده است. بنابراین، در شرایطی که مدیر هیچ یک از قیمت های سهام موجود در سبد سرمایه گذاری صندوق را تعدیل نکرده باشد، NAV آماری و ابطال اعداد واحدی را نشان می دهند .

کارشناس بانک می تواند از طریق سیستم قدیم شماره همراه مشتری تغییر بدهد یا برای متصدی صندوق نامه بزند تا شماره همراه مشتری تغییر کند.

بله از طریق سیستم جدید یا همان سایت صندوق توسعه تعاون صبا وارد صفحه مشتری شده و می توانید ابطال یا صدور بزنید.

خطا 10048 یعنی مشتری قبلا در سیستم صندوق توسعه تعاون ثبت نام شده است.

خطا 10015 یعنی نام کاربری تکراری می باشد.

ابتدا باید با صندوق توسعه تعاون صبا و سپس با شعبه مرکزی بانک توسعه تعاون تماس گرفته شود.